Ny video och singel – Kårhusockupationen -68

Vår. Trädgården blommar och bina surrar under en lovande himmel. Både barnen och livet leker. Nästa singel till kommande album är ute.

Kårhusockupationen -68” är ett kollage över tid som flytt. En åtta minuter lång resa genom samhället och mitt femtioåriga liv. Skriven efter att ha tröskat igenom en mängd dokumentärer, faktaböcker och sjuttiotalsserier. Samt en del superåttafilmer.

För exakt femtio år sedan, den 24 maj 1968, ockuperades Stockholms kårhus av en samling studenter. Inspirerade av studentuppror i andra europeiska storstäder. Dåvarande utbildningsminister Olof Palme åkte dit och mötte upp dem. De kom att påverka en generation unga för lång tid framöver. Samtidigt bar en ung mamma sin förstfödda genom rummen i sommarstugan i Ängelholms havsbad. Solen brann genom fönstren och jag växte verkligen upp i en idyll. Lyckligt ovetande om politisk revolution och industrisamhällets omdaningar, oljekris och elransonering, gröna-vågen-hippies och radikal kulturrörelse. Vi somnade efter en dos barnprogram klockan åtta i den bästa av världar.

Som artonåring bar jag ut morgontidningar en februarinatt 1986 – en omvälvande natt som satte punkt på både min ungdom och en statsministers liv.

Så många söker och letar förgäves, så många låter minnena kväva elden. I tjugo år har jag rest mot strömmen, man möter så många som flyr drömmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *