Ny singel och video den 24 maj – Kårhusockupationen -68

Vår. Trädgården blommar och bina surrar under en lovande himmel. Den 24 maj släpps en tredje singel samt video från kommande album.

Kårhusockupationen -68” är ett kollage över tid som flytt. En åtta minuter lång resa genom samhället och mitt femtioåriga liv. Skriven efter att ha tröskat igenom en mängd dokumentärer, böcker och artiklar. Samt en del superåttafilmer.

Den 24 maj ockuperades Stockholms kårhus av en samling studenter. Dåvarande utbildningsminister Olof Palme åkte dit och mötte upp dem. En våg av studentuppror sköljde genom europeiska storstäder och fick snart eko i hela samhällen. De påverkade en generation unga för lång tid framöver. Samtidigt bar en ung mamma sin förstfödda genom rummen i sommarstugan i Ängelholms havsbad. Solen brann genom fönstren och jag växte verkligen upp i en idyll. Lyckligt ovetande om politisk revolution och industrisamhällets omdaningar.

Som artonåring bar jag ut morgontidningar en februarinatt 1986 – en omvälvande natt som satte punkt på både ungdom och en statsministers liv.

Så många söker och letar förgäves, så många låter minnena kväva elden. I tjugo år har jag rest mot strömmen, man möter så många som flyr drömmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *